Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Moviment Educatiu de l'Alt Camp inicia el nou curs amb novetats

S'estrenen els Grups de Treball per a mestres d'escola bressol i d'Infantil, així com els Grups de Treball de Primària, amb jocs de taula i aprenentatge

Imatge d'un del primers Grups de Treball del MEAC d'aquest curs Imatge d'un del primers Grups de Treball del MEAC d'aquest curs MEAC
Ensenyament Redacció Infocamp
Diumenge, 15 Octubre 2023 13:33

El Moviment Educatiu de l'Alt Camp (MEAC) ha iniciat el nou curs amb novetats. Després de finalitzar l’Escola d’Estiu amb èxit de participació, el MEAC torna amb ganes de seguir avançant i fer propostes pedagògiques atenent a les demandes que ens arriben del col·lectiu educatiu del territori.

En aquesta ocasió, el MEAC presenta la primera edició dels Grups de Treball, una activitat formativa reconeguda pel Departament d’Educació, amb 35h de durada. Durant l’Escola d’Estiu les mestres, sobretot les d’Educació Infantil, van manifestar la necessitat de disposar d’un lloc de trobada per poder parlar amb calma de temes que els hi són d’interès pel seu dia a dia, de com es duen a terme les propostes a les aules, i que, sovint, no tenen temps per dedicar-hi l’estona que es mereixen.

Així doncs, aquest curs 2023/2024, engeguen la primera edició del Grup de Treball d’Infantil 0-6, on mestres tant de l’escola bressol (0-3 anys), com d’Infantil, (3-6 anys), compartiran un espai de trobada pedagògica un matí de dissabte al mes.

També s’inicia el Grup de Treball de Primària, (6-12 anys), jocs de taula moderns i aprenentatge, coordinat pel vallenc Jordi Climent, divulgador de jocs de taula, jocs de mancala i especialista en Aprenentatge Basat en Jocs (ABJ). La iniciativa pretén acostar els jocs de taula moderns a l’aula tot defugint de les propostes de jocs de taula clàssics. També es vol avançar en la formació de mestres perquè puguin aportar propostes lúdiques dotades de contingut curricular, afavorint i estimulant, l’aprenentatge de les criatures que hi ha a l’aula, amb la participació de tota la diversitat d’alumnes cadascú amb les seves característiques. Alhora, es vol crear espais de trobada de la comunitat docent. 

Segons el MEAC, avui dia, "la diversitat lúdica al mercat és molt important, i tenir una base, per a poder diferenciar aquells jocs de qualitat, dels merament comercials, facilita als docents ser curosos en la tria". El joc com a eina d’aprenentatge, de socialització integració i aprenentatge. Un dissabte al matí de cada mes es reunirà a l’escola La Candela de Valls per començar la partida.

Tota la informació per a poder inscriure’s als grups de treball del MEAC: https://blocs.xtec.cat/meac/

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: