Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Setmana Medieval de Montblanc celebra el seu 30è aniversari

Arnau Fabra i Júlia Requesens escollits per ser Sant Jordi i la Princesa, respectivament

Imatge dels protagonistes de la Setmana Medieval de Montblanc 2017, la qual celebra 30 anys Imatge dels protagonistes de la Setmana Medieval de Montblanc 2017, la qual celebra 30 anys CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dilluns, 23 Gener 2017 10:26

La Setmana Medieval de Montblanc celebra el seu 30è aniversari entre els dies 21 d’abril i 1 de maig. Els socis de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc han escollit a Arnau Fabra per ser Sant Jordi i a Júlia Requesens per ser la Princesa. Durant la gala de l’elecció, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va anunciar que “Montblanc ha rebut dues estrelles de la Guia Verda de Michelin”, a Catalunya només Tarragona, Barcelona i Girona tenen tres estrelles. El batlle considera que és gràcies al treball de molta gent durant molts anys i “a la divulgació que n’ha fet la Llegenda de Santa Jordi a Catalunya i al món”.

Enguany, l’Associació aposta per mantenir al programa els dos principals actes que gaudeixen de gran èxit entre el públic. D’una banda, el que es va recuperar l’any passat, el Torneig Medieval Nocturn, el qual escenifica la lluita entre diferents cases nobles amb espases, cavalls i focs artificials, es celebrarà el 29 d’abril a les 21h i 23h. Per l’altra banda, la representació més emblemàtica de la festa, la representació de la Llegenda de Sant Jordi, tindrà lloc el 22 d’abril. Aquest espectacle de gran format a la muralla de Santa Tecla podran gaudir-lo 3.000 persones en dues sessions (21h i 23h).

Un drac nou i un cartell innovador, novetats dels 30 anys

En el marc del trentè aniversari, la festa estrenarà un drac nou, encarregat per l’Associació Medieval a un taller especialitzat i que es presentarà l’11 de març. Una de les altres novetats és la visita teatralitzada amb música al call jueu de Montblanc, a càrrec de la companyia ‘La Jueva de Tortosa’.

A més, el cartell dels trenta anys és “una mirada innovadora al futur de la Setmana Medieval”. El fotògraf Albert Carreras i l’estudi de disseny XD Creacions han plasmat la idea de fotografiar nens i nenes amb vestits de talla gran dels principals personatges de la Setmana Medieval. “És una metàfora de la continuïtat de la festa, que d’altra banda té el relleu generacional garantit. En tres dècades, hi ha gent que ja no recorda que abans no existia la Setmana Medieval. Han crescut amb la festa i aquesta canalla són la que acabaran omplint aquests vestits”, explica el president de l’Associació, Joan López. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: