Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nit de Castells, recepció a les Candeles i altres actes a la Festa de la Candela a Valls

Com a novetat es comptarà amb l’Orquestra Barroca Catalana i un ball de tarda que posaran l’accent musical a la jornada

Imatge d'una de les edicions de la Festa de la Candela a Valls. Imatge d'una de les edicions de la Festa de la Candela a Valls. EL PORTAL NOU
Festa Major Redacció Infocamp
Divendres, 27 Gener 2017 10:35

El proper cap de setmana s’inicien els actes al voltant de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela que es celebra el 2 de febrer. La 11a Nit de Castells, els tocs de campanes, la novena, la recepció a les Candeles, els actes devocionals de la jornada central, concert i ball seran els protagonistes de la celebració.

El proper dissabte, 28 de gener, el primer repic de campanes des del campanar de l’església de Sant Joan donarà el tret de sortida a la celebració. Enguany, el convidat per predicar la novena, que es farà cada dia a les 19:30h fins al diumenge 5 de febrer, serà el mossèn Manuel Borges Anguera, rector de la vila d’Arbeca, a les Garrigues. Durant aquesta es podran escoltar dues de les composicions més tradicionals de la festa, el cant del Virolai i els Goigs de la Mare de Déu.

El mateix dissabte, coincidint amb les Decennals de 1801, la 11a Nit de Castells aplegarà a la ciutat el conjunt de les colles castelleres del país. La gala, presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, tindrà lloc al Centre Cultural.

Recepció a les Candeles

La recepció a les Candeles, que l’Ajuntament de Valls realitza des de les darreres Festes Decennals de 2011, tindrà lloc dimarts, 31 de gener, a les 19h, al saló de plens de l’Ajuntament. Les Candeles homenatjades seran les encarregades de recordar a la ciutadania que hi són a quatre anys de les properes Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021.

La diada festiva arribarà el proper dijous, 2 de febrer, dedicada a l’advocació de la Mare de Déu de la Candela. Aquesta comptarà amb la representació de la moixiganga a l’interior de Sant Joan, la benedicció de les candeles, la processó pel barri antic, l’ofici, el cant del virolai i dels goigs, i la cloenda del pessebre de la capella del Roser.

Tarda de música
Com a novetat d’enguany, posaran l’accent musical a la jornada un concert de l’Orquestra Barroca Catalana, el 2 de febrer, a les 18h; i, a les 18:30h, un ball de tarda amb el vallenc Grup Loren.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: