Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fira de Sarral reivindica la importància de l’alabastre amb una desena d’activitats

Aquest esdeveniment agrícola i industrial se celebrarà el 8 de desembre al municipi de Sarral / Enguany coincidirà amb la colenda de ‘2017 – Any Alabastre Sarral’

Imatge d'una copa de vi de la Fira de Sarral Imatge d'una copa de vi de la Fira de Sarral CEDIDA
Fires i Congressos Redacció Infocamp
Dimarts, 04 Desembre 2018 10:25

La Fira de Sarral, un dels esdeveniments populars i comercials més antics i reconeguts de la Conca de Barberà, se celebrarà enguany el dissabte 8 de desembre. Aquest 2018 a més, coincideix amb la colenda de ‘2017 – Any Alabastre Sarral’, el centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre al municipi per part de Maurice Raud i Victor Arcangioli. Per celebrar el paper fonamental de l’alabastre pel municipi, la Fira de Sarral donarà un paper destacat a aquest mineral mitjançant la realització de mostres d’ofici, entre d’altres.

A partir de les 9:30h s’inaugurarà el recinte firal i es presentaran els nous capgrossos d’alabastre, seguit d’una cercavila fins al passeig del VIII Centenari per celebrar l’arribada de la Fira de Sarral que tindrà mostra d’artesania, gastronomia, maquinària, joguines, oficis singulars i altres activitats durant tot el matí fins a les 15h. A la plaça de l’Església i a Vins i Caves Rosa Maria Torres, també durant el matí, hi haurà degustació de vins locals.

Part del procés per tractar l'alabastre

FiraSarral2

A la cooperativa vinícola es farà jornada de portes obertes, trobada de Plaques de Cava i exposició de carros en miniatura obra de Joan M. Vilà. Al museu de l’Alabastre es faran visites guiades amb descompte i demostració d’oficis, activitat que també es desenvoluparà a la plaça Padreny amb demostració d’artesans de l’alabastre i de vidrieria professional.

Altres activitats programades són una trobada de cotxes antics a la plaça del Mercat durant tot el matí, visites guiades al Timpà Romànic i per cloure les festes, l’Orquestra Cimarrón serà a les 19:30h oferint un ball de tarda a la Sala Recreativa. La mateixa orquestra farà ball a mitjanit i Marxa Jove a partir de la 1:30h.

A més, durant el dia de la fira s’ha habilitat un concurs d’Instagram per penjar fotografies relacionades amb les diferents activitats que es realitzin pel municipi. Les imatges s’hauran de penjar amb l’etiqueta #firasarral18, al guanyador se li farà entrega d’una peça d’alabastre d’Alabasatre J.M Sanahuja. Hi haurà un segon premi amb una peça d’alabastre d’Alabastres Alfredo i un tercer premi de dos conjunts de bijuteria d’Alabart. També s’entregarà un premi especial a la foto més ‘alabastrera’: un braçalet de plata d’alabastre blanc i alabastre de Sarral de Joies Mireia Magre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: