Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Col·legi d'Aparelladors recorda que millorar l'eficiència energètica dels habitatges redueix el consum i el rebut de la llum

Millorar les característiques tèrmiques d’un edifici, suposa una reducció, en molts casos de fins a un 50%, de la despesa energètica

Millorar les característiques tèrmiques d’un edifici, suposa una reducció, en molts casos de fins a un 50%, de la despesa energètica Millorar les característiques tèrmiques d’un edifici, suposa una reducció, en molts casos de fins a un 50%, de la despesa energètica COAATT
Habitatge Redacció Infocamp
Dijous, 09 Desembre 2021 09:18

La cultura del manteniment serà cabdal per aconseguir la millora del nostre parc immobiliari que actualment es troba en un estat deficitari i necessita mesures urgents com ara l’eficiència energètica en uns temps on cal reduir el malbaratament energètic per estalviar llum i pagar menys a la factura mensual.

Aquest advertiment el fa el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT), en base als informes realitzats recentment pel Consejo General de Arquitectura Técnica que indiquen que l’estat de manteniment de la gran majoria d’habitatges és precari i un percentatge altíssim de propietaris no té cap interès en millorar l’eficiència de casa seva.

De fet, i segons els informes esmentats, l'eficiència energètica és un dels factors menys rellevants en la presa de decisió per a l'adquisició d'un habitatge, i està molt per darrere d'altres com el preu, la ubicació o la superfície. A més, gairebé el 70 % dels propietaris manifesta que no invertiria a casa seva per reduir el cost de les seves factures energètiques.

Aquestes dades queden corroborades en base als projectes de rehabilitació entregats al COAATT al llarg d’aquest any 2021. Només un 4% de les actuacions anava dirigida a millorar l’aïllament tèrmic o les instal·lacions dels edificis. A nivell estatal, l’aïllament de l’habitatge és inexistent o molt deficient a quasi 24 milions d’habitatges espanyols i en un 63% d’aquests habitatges, les finestres tenen més d’onze anys de vida. Això és tradueix en un malbaratament d’energia i un alt cost mediambiental.

Més millores, menys despesa i estalvi al rebut de la llum

Millorar les característiques tèrmiques d’un edifici, suposa una reducció, en molts casos de fins a un 50%, de la despesa que es destinen a energia. Quan s’intervé a l’envoltant de l’habitatge s’aconsegueix mantenir una temperatura interior molt més estable, sense salts tèrmics, s’eliminen les humitats interiors produïdes per la manca d’aïllament tèrmic i paral·lelament es millora també l’aïllament acústic.

Des del COAATT es recorda que l’administració vol col·laborar a acabar amb aquesta situació a través d’un ambiciós pla d’ajuts econòmics a la rehabilitació al qual caldria que s’hi sumessin el nombre màxim de propietaris. Des del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics, s’argumenta que és imprescindible conscienciar als propietaris de que l’eficiència energètica és un aspecte molt important perquè els aportarà uns beneficis individuals a mig i llarg termini. També es recorda que no hi ha més estalvi d’energia que aquella que no es necessita.

El COAATT també recorda als propietaris que el primer pas a realitzar és contactar amb un tècnic que faci un estudi previ i ofereix solucions per a l’habitatge. En aquest sentit, aquest Col·legi disposa del seu portat Obres amb Garantia (www.obresambgarantia.com) obert a tota la societat i on es pot sol·licitar la visita del tècnic esmentat a més d’altres serveis, la realització d’obres i tràmits relacionats amb l’habitatge.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: