Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Compromís per eradicar les barreres arquitectòniques a Sant Pere i Sant Pau

L'Ajuntament de Tarragona aprova per unanimitat una moció de l'AV La Unió per estudiar i realitzar una sèrie d'actuacions

Mostra d'una barrera arquitectònica al barri de Sant Pere i Sant Pau, amb unes escales i una rampa en mal estat Mostra d'una barrera arquitectònica al barri de Sant Pere i Sant Pau, amb unes escales i una rampa en mal estat ARXIU / AV LA UNIÓ
Mobilitat Redacció Infocamp
Dilluns, 26 Octubre 2020 14:59

El Ple de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar divendres per unanimitat una moció presentada per L'Associació de Veïns i Veïnes de La Unió, que va ser assumida pel PSC, per a l'eradicació de les barreres arquitectòniques al barri de Sant Pere i Sant Pau. Els acords de la moció contemplen que tècnics municipals estudiaran les barreres arquitectòniques esmentades per tal de trobar les millors accions per eliminar-les. En segon lloc, es farà un pressupost d'aquestes actuacions per tal d'incloure una partida per tal de portar-les a terme.

En l'exposició de motius de la moció, des l'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau es recorda que "el que ens trobem si passegem per Sant Pere i Sant Pau és un terreny desnivellat i ple d'obstacles", que les persones amb mobilitat reduïda no poden salvar. En aquest sentit, cita com a exemoles "un avi o àvia amb el carret de la compra, una mare o un pare amb el carro d'un nadó, un xiquet o xiqueta en cadira de rodes, tots es trobaran massa sovint en dificultats per desplaçar-se pel barri". Aquestes persones, veïns i veïnes del nostre barri "es troben amb una gimcana quan haurien de gaudir d'un simple passeig", afegeixen.

L'AV La Unió ha treballat conjuntament amb altres entitats per tal de poder mostrar alguns exemples d’aquestes barreres.Entre les "barreres" que es poden trobar passejant pel barri, "hi ha un fanals enmigs de la vorera que t’obliga a baixar a l’asfalt, o voreres estretes envaïdes per vehicles, o passos de peatons no rebaixats, rampes amb un pendent fora de tota norma, escales impracticables sense passamà, i un llarg etcètera", assenyala l'entitat veïnal.

Per tot plegat, i amb l'objectiu de dotar de major autonomia i capacitat de desplaçament als veïns i veïnes del barri, l'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau
demana que es realitzin les actuacions necessàries per eliminar les barreres arquitectòniques i poder fruir d’un barri accessible per a tothom.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: