Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls aprova el projecte de carril bici que connectarà l'Estació d'Autobusos amb el polígon

Aquest projecte és un dels escollits per la ciutadania en votació durant el darrer procés de Pressupostos Participatius

El carril bici, de dos quilòmetres, també transcorrerà pel passeig i la plaça de l’Estació El carril bici, de dos quilòmetres, també transcorrerà pel passeig i la plaça de l’Estació JOSEP CARTANYÀ
Mobilitat Redacció Infocamp
Dijous, 05 Novembre 2020 10:36

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls ha aprovat el projecte d’implantació del carril bici a la ciutat per un import de 47.500 euros IVA inclòs. Aquest projecte és un dels escollits per la ciutadania en votació durant el darrer procés de Pressupostos Participatius i contempla connectar la zona de l’Estació d’Autobusos fins a l’entrada del polígon industrial, en un recorregut de prop de dos quilòmetres que transcorrerà pel passeig i plaça de l’Estació i el carrer Prat de la Riba, per entrar al Fornàs a través del carrer Francesc Gumà i Ferran i seguir pel passeig Tarradellas fins a les immediacions de l’Hotel Class.

El projecte preveu totes les mesures per garantir la seguretat dels usuaris del carril bici així com pels vianants i vehicles. En aquest sentit, s’ha previst la instal·lació de senyalització vertical i balisses en diferents punts del recorregut, a més de la senyalització horitzontal corresponent amb pintura per delimitar clarament els espais reservats a la circulació de bicicletes.

Aquest carril bici per on també hi podran circular patinets elèctrics connectarà equipaments i serveis diversos com les estacions d’autobusos i de ferrocarrils, les zones esportives del Vilar i del Fornàs, l’entorn del Centre Cultural, l’escola Eugeni d’Ors, l’institut Narcís Oller o la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, entre d’altres.

Les sis zones

El projecte distingeix entre 6 zones de recorregut (veure plànol general de tot el recorregut): 

planol carril bici Valls Estació polígon

 

Així, a l’anomenada Zona 1 Sud, a tocar de l’Estació de Busos, el carril bici s’inicia sobre la vorera del carrer Mare Maria Güell, creua la rotonda d’entrada a Valls per la calçada d’acord amb el sentit de circulació dels vehicles i passa a la rambla central del passeig de l’Estació. A l’entrada d’aquesta rotonda des del pont del Mas Miquel, s’ha previst la construcció d’un pas de vianants elevat per reduir la velocitat dels vehicles que s’hi incorporen com a mesura de seguretat per a vianants i usuaris del carril bici.

A la Zona 2 Sud Centre, el carril bici enfila el recorregut per tot el passeig de l’Estació per la rambla central i arriba fins a la plaça de l’Estació (Zona 3 Estació). En el seu trajecte, el carril bici connecta amb el carrer Prat de la Riba amb un ramal que enllaça amb el barri del Vilar i la zona esportiva. Des del passeig de l’Estació també es pot enllaçar, des del carrer Prat de la Riba, amb el carrer Avenir. En aquest carrer, el carril bici es segrega en dos i se situa a banda i banda de la calçada segons els sentits viaris de circulació, per seguir cap el pont del Fornàs i entrar en aquest barri a través del carrer Francesc Gumà i Ferran. En aquest carrer (Zona 4 Nord Centre), el carril bici continua segregat segons els dos sentits de circulació, però deixa la calçada i puja a les voreres situades a banda i banda de la via.

Els dos carrils s’ajunten poc abans de la rotonda que connecta el carrer Francesc Gumà i el Passeig Tarradellas per passar a la vorera lateral dreta. Així, a la Zona 5 Poliesportiu, el carril bici passarà per davant del pavelló Xavi Tondo, la pista d’atletisme i tot el complex esportiu el Fornàs. El carril bici seguirà per aquesta vorera fins que a la Zona 6 Nord, on creuarà cap a l’Hotel Class.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: