Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus i Castellvell quedaran unides amb un metro

Les obres del refugi del carrer Sant Jaume de Castellvell del Camp posen al descobert un projecte incipient de metro que preveia unir ambdues poblacions 

Imatge del refugi antieari localitzat a Castellvell del Camp Imatge del refugi antieari localitzat a Castellvell del Camp AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Mobilitat Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Desembre 2022 07:47

De tots és sabut que durant la Guerra Civil i, fonamentalment l’any 1938, es van construir diversos refugis antiaeris a Reus, entre els quals el que hi havia a l’actual plaça de la Llibertat, aleshores plaça dels Quarters, prop de l’anomenada Estació de Lleida. També a Castellvell se’n van construir dos.

Uns documents localitzats al soterrani de l’Ajuntament de Castellvell del Camp i, que estan en procés de restauració pel mal estat de conservació en què es van trobar, han permès conèixer que els ajuntaments de Castellvell i de Reus de l'èpòca havien arribat a un acord per comunicar de forma eficient les dues localitats un cop acabada la guerra, ja que preveien ja una puixança social i econòmica d’ambdues poblacions. Però la pèrdua de la guerra per part del bàndol republicà va estroncar el projecte. Però sortosament, al refugi de Castellvell es podrà visitar aquest túnel que ha persistit com si d’un castell encantat es tractés.

Segons informa l'Ajuntament de Castellvell del Camp, en base a la documentació trobada pel consistori es preveia una estació on ara hi ha el parking (l’anomenada “Reus – Quarters”) que comunicaria amb l’Estació del Nord, una intermèdia de “Mas de Cabalet” i la de “Castellvell – Refugi”.

Caldrà veure si, a partir d'ara, es podran trobar més restes d’aquesta construcció ja que hi ha molt d’Interès per part de la Diputació de recuperar aquest projecte. Tant és així, que la presidenta de l'ens provincial i vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, ha acceptat la petició de l'alcalde de Castellvell del Josep Sabaté, de reunir-se amb els alcaldes d'ambdues poblacions per abordar el projecte. Llauradó proposarà als alcaldes presentar aquest projecte de línia de metro als fons europeus Next Generation o que puguis incloure's en un PAM.

L'alcalde de Castellvell, Josep Sabaté, ha manifestat que aquesta línia que aniria de Castellvell a Reus – Plaça Llibertat -i que tindria una possible estació intermèdia a El Pinar-, "seria una gran solució per descongestionar la carretera de Reus a Castellvell". 

Segons ha pogut saber l'equip d'investigació de refugis antiaeris de la Catalunya Sud d'InfoCamp, per part de Reus, l'alcalde Carles Pellicer, veuria amb bons ulls recuperar aquest antic projecte de metro i no descarta proposar una connexió amb la futura estació intermodal de l'Aeroport o amb el nou tramvia del Camp de Tarragona.

Pel que fa a les obres, el calendari podria estar condicionat per les subvencions que el projecte pugui rebre, però l'Ajuntament de Castellvell treballa perquè es faci realitat el 2024.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: