Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament d'Altafulla obre un nou aparcament dissuasori a l'accés a Baix a Mar

Es posa a disposició dels vehicles un total de 250 places gratuïtes amb l’objectiu de descongestionar el trànsit al barri marítim

El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, i el regidor de Turisme i Comerç, Tomàs Serra, acompanyats del sergent de la Policia Local Jordi Gil, van visitar el nou aparcament dissasori El coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, i el regidor de Turisme i Comerç, Tomàs Serra, acompanyats del sergent de la Policia Local Jordi Gil, van visitar el nou aparcament dissasori AJUNTAMETN D'ALTAFULLA
Mobilitat Redacció Infocamp
Diumenge, 30 Juliol 2023 18:21

Una visita sobre el terreny del coalcalde d'Altafulla Jordi Molinera i el regidor de Turisme i Comerç, Tomàs Serra acompanyats del sergent de la Policia Local Jordi Gil, va servir aquest divendres per presentar un nou espai municipal que serà de gran utilitat per als veïns i visitants de Baix a Mar.

Es tracta d'un aparcament dissuasori que compta amb 250 places i que s'espera contribueixi a descongestionar el barri marítim pel que fa al gran nombre de vehicles que el transiten durant la temporada d'estiu. Així ho ha destacat Molinera, qui s'ha mostrat satisfet de poder comptar amb aquest aparcament dissuasori en una època de l'any en què Baix a Mar pateix "un boom de població". Així mateix considera que l'actuació va "en línia amb les accions que s'estan duent a terme al barri per crear illes de vianants i deslliurar els carrers de tants vehicles".

L'aparcament s'ubica a l'accés a Baix a Mar des de la rotonda del Puntet, a la carretera de la platja, i compta amb un espai total d'aproximadament mitja hectàrea que podria ampliar-se (mitja hectàrea més) en cas que hi hagi molta demanda. D'aquesta manera també s'ampliarien les places, podent arribar a doblar-se en número.

El nou aparcament s'ha creat en uns terrenys que han estat cedits per la família propietària i l'Ajuntament s'ha fet càrrec de les despeses de condicionament, per valor d'uns 8.000 euros. Així mateix, la contrapartida per a la cessió serà el fet de fer-se càrrec del pagament de l'IBI, que "en tractar-se d'un solar rústic, és de poca quantia i perfectament assumible pel consistori", com ha detallat Molinera.

El condicionament del terreny ha consistit en el seu desbrossament i aplanament per permetre la circulació segura de vehicles i la delimitació de les places. Així mateix, s'ha dut a terme una tasca de senyalització exterior per part de la Brigada Municipal i la Policia Local, a més de la creació d'una petita rotonda que permet l'accés al nou equipament públic.

De moment el pàrquing estarà disponible a l'estiu i es tornaria a obrir la temporada vinent si es renova l'acord amb la propietat, com és voluntat de l'Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: