Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Marató de Salou espera aconseguir més de 300 donacions de sang

L’acte se celebrarà el dissabte 24 de novembre de 9 a 21h de la nit / Amb aquesta iniciativa s’espera augmentar les donacions de sang per l’època nadalenca

Imatge d'arxiu d'una Marató de donació de sang Imatge d'arxiu d'una Marató de donació de sang CEDIDA
Salut Laia Molné
Dilluns, 19 Novembre 2018 12:51

Salou acollirà durant tot el dissabte 24 de novembre (de 9 a 21h) la Marató de donació de sang, amb la qual s’espera que hi participin més de 300 persones. La directora del Banc de Sang de Tarragona i Terres de l’Ebre, la Dra. Virginia Callao, ha volgut remarcar que durant els mesos d’hivern, sobretot per Nadal, les donacions de sang disminueixen notablement. A més, actualment les reserves de sang són per a 7 dies, tenint en compte l’ús d’unes 1.000 unitats diàries, això es poc, ja que la reserva òptima hauria de ser d’uns 11 dies. Des de l’Ajuntament de Salou es fa una crida a tota la població a participar-hi i augmentar aquestes reserves.

Per primera vegada Salou acull també la donació de plasma, una nova tècnica que s’està implantant en diverses donacions de sang i que consisteix a extreure únicament el plasma i retornar la sang al donant. Aquest procés triga uns 45 minuts i per participar-hi cal reservar hora a través d’aquest web. La Dra. Virginia Callao, recordava que actualment “l’estat espanyol no és autosuficient en plasma i s’han de realitzar exportacions de països estanyers”. El Banc de Sang espera, en un procés de 4 anys vista, tornar-se autosuficient en aquestes donacions, ja que amb l'extracció de plasma s’aconsegueix realitzar medicaments especialitzats per persones amb problemes sanguinis.

Presentació dels actes de la Marató de Sang d'enguany a Salou

DonacioSalou3

La Marató de Sang de Salou se celebrarà al Teatre Auditori de Salou (TAS) on participaran entitats, institucions, empreses, voluntaris i particulars del municipi. Durant el dia, al voltant del Teatre, hi haurà diverses activitats com un racó infantil amb tobogan i pista americana i un punt d’informació sobre consells d’alimentació saludable organitzat pel Centre d’Alta Resolució de Salou. També es realitzaran altres activitats en hores concretes com: Ball de Bastó a les 11h; Música amb Tarraco Jazz Connection a les 12h; Un reconeixement a les activitats col•laboradores a les 13h; L’actuació del Mag Struc a les 16:30h; Xocolatada popular a les 17:15h: Mini disco a les 17:30h; Batucada i Gegants a les 19h; Bruixes Lametó de Salou a les 20h; Diables de Salou a les 20:30h i el grup Xic’s ensenyarà als més petits com fer la seva pròpia xapa d’11 a 13h i de 16:30 a 19:30h.

L’experiència de donar sang

Per completar l’experiència de donar sang ara els donants rebran un SMS quan la seva sang s’hagi enviat a un hospital i estigui a punt per ser transfosa a un pacient. Amb aquest missatge el Banc de Sang espera crear una experiència més plena pel donant, que sabrà que la seva sang està sent utilitzada per algú que la necessita.

Per donar sang és necessari tenir entre 18 i 69 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se en

un estat de salut òptim. En el cas de les donacions de plasma també es recomana tenir venes grans, ja que la sang ha de fer diversos recorreguts d’entrada i sortida del cos. Per qualsevol consulta es pot contactar directament amb el Banc de Sang.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: