Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les pedanies de Montblanc ja estan cardioprotegides

S'han instal·lat desfibril·ladors per actuar en situacions de parada cardíaca a Lilla, La Guàrdia, Rojals, Prenafeta i El Pinetell

Imatge d'un dels espais on s'han instal·lat desfibril·ladors externs automàtics (DEA)  Imatge d'un dels espais on s'han instal·lat desfibril·ladors externs automàtics (DEA) AJUNTAMENT DE MONTBLANC
Salut Redacció Infocamp
Dissabte, 15 Juliol 2023 21:07

L'Ajuntament de Montblanc ha completat la instal·lació de desfibril·ladors externs automàtics, els coneguts DEA, a totes les pedanies de Montblanc.

Montblanc fa temps que disposa de desfibril·ladors a l'espai públic, repartits per diversos indrets, però mancava fer-los arribar als nuclis de població agregats, una reivindicació dels mateixos veïns i veïnes.

Els nous aparells s'han instal·lat als exteriors dels locals socials de les pedanies, per fer-los tan accessibles com sigui possible. De fet, la ubicació de cada DEA s'ha consensuat amb els veïns i veïnes de cada pedania. Se n'han posat a Lilla, Prenafeta, La Guàrdia, Rojals i El Pinetell.

Es tracta d'una caixa instal·lada a la paret on hi ha la indicació de trucar al 112, una breu descripció de què cal fer davant una aturada cardíaca i quins són
els dispositius que es posen en funcionament quan s'agafa el desfibril·lador. Per poder utilitzar els dispositius de manera correcta, pròximament s'anunciaran les dates de cursos de formació que es duran a terme a cada pedania.

L'objectiu és que els veïns i veïnes aprenguin a fer servir els desfibril·ladors de manera correcta en cas de necessitat.

El regidor de Salut, Gerard Ferré, destaca que "feia temps que els veïns i veïnes ho reclamaven. Volem que Montblanc sigui un municipi cardioprotegit, i aquest és un pas més per aconseguir-ho".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: