Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona surt al carrer per a impulsar més la investigació i augmentar la supervivència en càncer

Coincidint amb el Dia de l'Acapte, l'Associació Contra el Càncer ha ubicat taules informatives a la plaça de la Font, la Rambla Nova i al CAP Llevant

Imatge d''una de les taules informatives del Dia de l'Acapte a Tarragona Imatge d''una de les taules informatives del Dia de l'Acapte a Tarragona ACCT
Salut Redacció Infocamp
Dijous, 09 Mai 2024 18:54

L'Associació contra el Càncer a Tarragona ha sortit aquest dijous al carrer juntament amb pacients, voluntariat i socis en el Dia de l'Acapte per demanar la col·laboració de tota la societat amb l'objectiu d'impulsar la investigació en càncer, superar el 70% de supervivència i seguir prestant serveis de suport i acompanyament a les persones amb càncer i les seves famílies.

Al llarg del matí, voluntaris, pacients i socis de l'ACC a Tarragona han recollit la solidaritat de veïns de Tarragona que han volgut aportar el seu granet d'arena a aquesta causa solidària. Les quatre taules informatives han estat ubicades a la plaça de la Font, la Rambla Nova i a la zona del CAP Llevant.

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Montse Adan i representants dels grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona s'han apropat a la taula informativa ubicada a la plaça de la Font per donar suport a l'Associació i a la tasca per impulsar més la investigació i augmentar la supervivència en càncer. El pròxim 20 de maig l'Associació organitza el Dia de l'Acapte a Reus.

Enguany, a més de sortir amb les tradicionals guardioles, s'ha renovat la col·lecta amb 'Guardioles digitals' oferint noves formes de col·laboració.

Objectiu: assolir el 70% de supervivència en càncer

L'Associació Contra el Càncer lidera la iniciativa "Tothom contra el càncer" amb l'objectiu de superar el 70% de supervivència el 2030. Actualment, gràcies a la investigació, la taxa de supervivència en homes és del 55,3% i en dones del 61,7%.

Respondre les necessitats dels pacients de forma integral

Durant l'any 2023, l'equip de professionals i voluntariat de l'Associació Espanyola Contra el Càncer va atendre 212.662 persones. D'aquestes, 48.590 pacients i familiars van ser atesos mitjançant el servei d'atenció psicològica; 32.436, per necessitats socials; 8.616, al servei d'atenció medicosanitària; i 123.020 persones s'han beneficiat del servei de suport i acompanyament.

Segons dades de l'Observatori de l'Associació contra el Càncer, el 2023 es van diagnosticar a Espanya 591 casos nous per 100.000 habitants, fet que suposa un total de 284.081 persones diagnosticades amb un càncer.

Al món, s'estima que hi haurà 21,6 milions de casos el 2030, dels quals més de 317.000 ho seran a Espanya, on, actualment, una persona és diagnosticada de càncer cada 2 minuts.

L'Associació contra el Càncer segueix treballant per abordar les diferents realitats relacionades amb el procés, des d'un punt de vista integral i multidisciplinari, pal·liant l'impacte que té la malaltia a la unitat familiar al complet.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: