Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Desarticulen un grup criminal dedicat al tràfic de vehicles a Salou i Torredembarra

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil detenen cinc persones i recuperen divuit vehicles valorats en 1 MEUR

Imatge d'agents de policia analitzant un dels cotxes recuperats en l'operatiu Imatge d'agents de policia analitzant un dels cotxes recuperats en l'operatiu MOSSOS D'ESQUADRA
Successos ACN
Dilluns, 27 Desembre 2021 11:42

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir el passat 19 de desembre quatre homes i una dona com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, disset robatoris amb força de vehicles falsificació documental i tràfic il·lícit de vehicles. La investigació va començar a l'estiu quan es van detectar una sèrie de robatoris de vehicles nous i d'una determinada marca al Tarragonès i al Baix Camp. L'operatiu va culminar el dilluns 20 amb tres entrades en domicilis de Salou i una cotxera a Torredembarra. En total van recuperar divuit vehicles. Els arrestats van passar dimecres passat a disposició del jutjat de guàrdia de Tarragona i l'autoritat judicial en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Durant la fase inicial de la investigació, a l'octubre es va detenir un home de 25 anys i es van recuperar dos vehicles sostrets de la mateixa marca. Això va permetre constatar l'existència d'un grup criminal assentat al territori. A més, els mossos van coincidir en la investigació amb agents de la Guàrdia Civil i es va establir un equip conjunt de treball. Amb l'avenç de l'operatiu els agents van veure que el grup criminal també operava fora de Catalunya. Es va identificar els seus membres, els seus rols dins del grup i es van ubicar una sèrie de domicilis i cotxeres on els investigats guardaven vehicles sostrets. Durant aquesta fase de la investigació els policies van recuperar cinc vehicles robats a Catalunya i Madrid.

A banda, van comprovar que dos dels integrants s'encarregaven de cometre els robatoris, dos eren responsables de la logística i de donar suport als lladres i un cinquè membre s'encarregava de la manipulació dels vehicles. El grup disposava de les eines i la capacitat per falsificar els elements de traçabilitat dels vehicles que sostreia, de manera que cometien els robatoris a València, Madrid o Catalunya, els portaven fins a Torredembarra i, en un breu període de temps, eren capaços de manipular-los, falsificar-ne la documentació i posar-los en circulació.

Durant la preparació de les entrades als domicilis, els investigadors van saber que al grup s'hi afegia un home que es dedicava a la modificació dels vehicles per poder traficar sense sospites. Ho feia mitjançant eines especialitzades, plantilles i altres estris, amb els quals era capaç de modificar els números de bastidor i de motor de tal forma que la falsificació era pràcticament indetectable. L'arribada d'aquest especialista va fer que els agents precipitessin l'operatiu i fessin les detencions i l'entrada als domicilis i a la cotxera.

En els registres es van trobar quatre geolocalitzadors, inhibidors de freqüència, documentació, eines especialitzades per a la modificació dels elements de traçabilitat dels vehicles, diverses plaques de matrícules clonades, cinc aparells OBD –sistema de diagnosi de vehicles-, estris per cometre els robatoris i dotze vehicles. A més, es va recuperar la documentació d'un cotxe del qual se n'havia denunciat el robatori.

Dels dotze vehicles recuperats i que constaven com a sostrets, els detinguts ja n'havien manipulat sis per posar-los en circulació, ja que també havien fet la falsificació documental. En els altres sis encara no havien completat aquest pas. A més, van intervenir el d'alta gamma que utilitzaven els lladres, valorat en més de 100.000 euros. La policia està comprovant si a la Interpol li consta com a sostret.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: