Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Constantí comença les obres de renovació i millora del carrer Major

Les obres, que tindran una durada d’uns sis mesos, comportaran diverses incidències viàries durant la seva execució

Imatge de les obres iniciades al carrer Major de Constantí Imatge de les obres iniciades al carrer Major de Constantí AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ
Urbanisme Redacció Infocamp
Divendres, 23 Setembre 2022 11:28

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de renovació de la pavimentació i els serveis del carrer Major, en el tram de l'entrada sud al municipi. Es tracta d'una de les actuacions més importants a la via pública previstes en el gran pla d'inversions 2021-2024 aprovat per l'Ajuntament de Constantí. El projecte té un pressupost d'execució de 954.417,07 euros (IVA inclòs), amb un termini d'execució aproximat de 6 mesos. Es preveu que la finalització del projecte sigui pels volts del mes de febrer del 2023.

El projecte permetrà la renovació i millora de la pavimentació i els serveis del carrer Major, des de la rotonda d’entrada fins a la plaça de les Escoles Velles. Comportarà actuacions a la xarxa de clavegueram i la xarxa d'aigua. En aquest sentit, es farà una lleugera adaptació de les rasants per conduir l'aigua pluvial; pel que fa a la xarxa d'aigua, es procedirà a la substitució de la xarxa actual i es desplaçarà el col·lector a la zona de calçada (actualment es troba a la voravia).

Els treballs comportaran també la substitució de l'enllumenat públic a tipus LED i la instal·lació de canalització de telecomunicacions (2 tubs de 90 mm). D'altra banda, es reasfaltarà la calçada mantenint el seu ample actual i es farà la substitució de la voravia amb peces tipus adoquí, vorada i guals de formigó. També es realitzaran canvis en la senyalització del carrer i es renovaran els elements del mobiliari urbà, amb la instal·lació de nous bancs i papereres. El projecte també preveu l'eliminació i substitució de l'arbrat existent i la instal·lació de reductors de velocitat.

L'àmbit d'actuació comprèn una superfície de 8.350 m2. L'execució del projecte es farà en diferents fases i per trams.

Afectacions viàries i dispositiu de mobilitat alternatiu

Des de l'Ajuntament de Constantí s'ha informat que la Policia Local establirà un dispositiu de mobilitat alternatiu que anirà canviant a mesura que avancin les obres. Així mateix, s’han habilitat vies alternatives tant d’entrada com de sortida a la població, especialment en sentit sud direcció Tarragona capital i polígon de Riu Clar. Paral·lelament, s’han produït afectacions al servei interurbà d’autobusos Plana i han quedat anul·lades les dues parades de bus del carrer Major (la de davant l’Ajuntament i la del Parc dels Garrofers); la del carrer de Les Creus; les dues del carrer Sant Pere; i la del carrer de Josep Maria de Segarra.

Aquestes parades es traslladen provisionalment davant del supermercat CONSUM (“plaça del tractor”) i al carrer Flix (prop del camp de futbol municipal).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: