Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig del Camp aprova el conveni urbanístic amb Lotte Energy

L'alcalde Fran Morancho defensa que la planta de material de bateries té "les màximes garanties jurídiques"

El director general de Lotte Energy Materials, Lim Taeil, el dia de la presentació de l'empresa a Mont-roig del Camp El director general de Lotte Energy Materials, Lim Taeil, el dia de la presentació de l'empresa a Mont-roig del Camp ELOI TOST - NEUS BERTOLA / ACN
Urbanisme ACN
Dimecres, 20 Desembre 2023 07:09

El ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat definitivament el conveni urbanístic amb l'empresa coreana Lotte Energy Materials Spain SL. En el plenari d'aquest dilluns, el consistori ha desestimat les al·legacions del grup municipal de Junts i de ciutadans i entitats per "no contravenir l'ordenament jurídic o no estar relacionades amb la naturalesa urbanística del conveni". L'alcalde Fran Morancho ha apuntat que aquestes objeccions es podran tenir en compte quan s'aprovin les condicions de compravenda dels terrenys per part de Lotte. El batlle ha defensat que la planta d'elecfoil, producte per a les bateries dels cotxes elèctrics, "tira endavant amb les màximes garanties jurídiques" de l'Ajuntament i la Generalitat.

L'alcalde de Mont-roig del Camp ha respost algunes de les al·legacions contràries al conveni urbanístic davant una vintena de ciutadans contraris a la implantació de Lotte al municipi i ha proposat crear una comissió de seguiment amb representació política i del teixit social i econòmic del municipi.

El batlle ha insistit que els tècnics de la Generalitat emetran informes sobre aspectes ambientals i de seguretat per a la població i ha negat que l'Ajuntament hagi d'autoritzar l'ús d'aigua de pous o d'altres llocs, ja que l'empresa s'abastirà a través del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), fet que tampoc afectarà el subministrament d'aigua potable del municipi. Morancho també ha defensat que la planta de Lotte complirà totes les normatives de depuració d'aigües i de distàncies respecte a la població o les zones naturals.

Sobre l'adquisició de les finques per a la instal·lació d'energies renovables per abastir la planta, Morancho va defensar "que es tracta d'una transacció privada entre particulars". L'alcalde va apuntar que un cop aprovat definitivament el pla parcial, es valorarà si és necessari donar serveis a la zona d'equipaments resultant "o passar-ho en un altre lloc del municipi".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: