Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Viatja a la ‘Constel·lació Museu’ de Tarragona

La visita guiada pels museus de la ciutat tindrà lloc el dissabte 19 de maig durant la 'Nit dels Museus'

Presentació de la visita 'Viatge a la Constel·lació Museu', aquest dimecres, al Museu del Port de Tarragona Presentació de la visita 'Viatge a la Constel·lació Museu', aquest dimecres, al Museu del Port de Tarragona J.ESTIVILL
Patrimoni Júlia Estivill
Dimecres, 02 Mai 2018 16:42

Cada any, la ruta s’estructura a partir d’un concepte de caràcter universal que serveix de punt d’unió entre les diferents entitats que col·laboren. El cinquè ‘Viatge a constel·lació museu’ proposa, seguint la idea de l’ICOM (Consell Internacional dels Museus), un recorregut articulat al voltant de la comunicació. D’aquesta manera, “cada any es tria un tema global per fer una proposta conjunta que integri els diferents museus i centres de la ciutat” ha explicat la coordinadora de l’activitat Anna Catà d’Auriga Serveis Culturals. Així doncs, cada institució ha escollit una peça que ens ajudarà a reflexionar sobre l’ús i la importància de la comunicació des de perspectives diferents.

Amb els anys la demanda ha augmentat i per això enguany es compta amb un total de 200 places disponibles per a poder participar en la ruta. Els participants es dividiran en quatre grups de 50 persones que faran la ruta per les diverses institucions acompanyades d’un educador. Es realitzaran dues rutes en paral·lel que començaran en punts diferents però que acabaran tenint el mateix recorregut amb un ordre diferent. Els desplaçaments més llargs es faran amb el trenet turístic.

Les institucions que participen de l’activitat són: CaixaForum, Museu del Port de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Museu Diocesà, Museu d’Art Modern, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i el Museu d’Història de Tarragona. Cada un incorpora una sèrie de novetats i activitats per a l’ocasió. En el cas del Museu Bíblic els visitants podran veure “tota la paret que revestia la pell dels porticats i els murs en alçat” ha explicat el seu director, Andreu Muñoz. D’altra banda, aquells que s’acostin al Museu Diocesà podran visitar les tres sales del museu, les galeries i el jardí del claustre.

El CaixaForum ens proposa una cita amb el futur combinada amb tallers per les famílies on podran crear la seva visió particular sobre les ciutats i el medi ambient del futur. A més, els cinèfils podran visionar vuit pel·lícules. Pel que fa al Museu d’Art Modern de Tarragona, obriran un nou espai, treballat conjuntament amb l’ONCE, per les persones que tinguin disminució visual. El Museu d’Història ens presenta una col·lecció de cromos com a tècnica de comunicació publicitària amb la col•laboració de la biblioteca hemeroteca. A més, el seu director ha volgut destacar que “es tracta d’una fita esperada que té un èxit indubtable”. A causa de les obres, la visita del Museu Nacional Arqueològic es trasllada a la necròpolis paleocristiana on hi hauran activitats variades per a totes les edats. Per últim, el Museu del Port inclou com a novetat la ‘Petita nit de la mar’ que tindrà lloc de 19:00 a 22:00 hores i que es tracta d’un seguit d’activitats pels més petits.

Per poder participar en l’activitat de la Constel·lació Museu és imprescindible fer una inscripció prèvia. Les inscripcions estaran obertes des del 7 de maig fins al 17 de maig a les 17:00 hores i es podran realitzar a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o del telèfon 977225494.

Enguany el ‘Viatge a constel·lació museu’ tindrà un preu simbòlic de dos euros per persona per tal de cobrir les despeses de transport. La resta d’activitats que es fan amb motiu de la 'Nit dels Museus' i l’entrada a aquests són gratuïtes.

Horaris i llocs de sortida:

Grup A: 17:30 hores CaixaForum Tarragona
Grup B: 18:00 hores Casa Castellarnau
Grup C: 20:30 hores CaixaForum Tarragona
Grup D: 21:00 hores Casa Castellarnau

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: