Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Èxit del segon Mercat Sense Diners de disfresses de segona mà a Tarragona

La Biblioteca de les Coses ha mobilitzat més de 60 disfresses, entre persones que portaven disfresses que ja no utilitzen o que n'agafaven d'altres que buscaven

Nombroses persones s'han apropat aquest divendres a la Biblioteca de les Coses de Tarragona per participar en el 2n Mercat Sense Diners de disfresses de segona mà Nombroses persones s'han apropat aquest divendres a la Biblioteca de les Coses de Tarragona per participar en el 2n Mercat Sense Diners de disfresses de segona mà JOSEP CARTANYÀ
Societat Josep Cartanyà
Divendres, 02 Febrer 2024 18:37

Aquest divendres 2 de febrer ha tingut lloc el 2n Mercat Sense Diners de disfresses de segona mà a la Biblioteca de les Coses de Tarragona, al barri de Sant Salvador. Es tracta d'un esdeveniment comunitari basat en la cultura del reaprofitament, sense la necessitat que s'hagi de produir un intercanvi directe entre persones. Durant aquesta setmana s'han mogut més de 60 disfresses, o bé per part de persones que portaven disfresses en bon estat que ja no utilitzen a la Biblioteca o a l'espai de treball de la xarxa cooperativa La Teulada, o bé persones que "remenaven" per trobar la disfressa que buscaven. 

La membre de La Biblioteca de les Coses, Amanda Pérez, explica que el mercat de disfresses de segonà mà forma part de les activitats "que tenen a veure amb la promoció de la sostenibilitat i la reducció de residus". Pérez recorda que l'objectiu de l'activitat "és que cada vegada siguem més les persones que sentim que volem intercanviar coses de segona mà, no per motius purament econòmics, sinó per responsabilitat social o mediambiental". 

Activitats durant el 2023

A banda del préstec d’objectes, durant el 2023 es van organitzar 4 activitats que han permès donar una segona vida a elements que estaven destinats al desús. Tres d’elles han estat Mercats Sense Diners de segona mà de temàtiques concretes: disfresses (per carnaval), de material escolar (en finalitzar el curs) i de roba (a la tardor).

A més a més, al maig, es va organitzar la primera 'Restart Party' de la Biblioteca de les Coses, un esdeveniment on persones voluntàries amb habilitats tècniques ensenyaven a reparar aparells elèctrics i electrònics espatllats d’ús quotidià a les persones assistents. Aquesta activitat, que promou la idea de "l'autoreparació d'objectes" per evitar el cost ambiental que suposa adquirir-ne de nous, es tornarà a organitzar aquest any.

L'impacte ambiental positiu

També es mesura l'impacte ambiental de l'activitat del mercadet perquè la gent en prengui consciència: "Tenim un aplicatiu on hi entrem les dades de les peces de roba entrades i el mateix aplicatiu ens retorna les dades ambientals equivalents en litres d'aigua o arbres plantats, perquè ho poguem entendre", assenyala Amanda Pérez. La representant del Far Cooperatiu apunta durant l'any es calcula l'estalvi que suposa la suma dels préstecs fets a la Biblioteca de les Coses i la suma de les activitats realitzades en matèria de transport, caixes, embalatges, etc... 

L’organització d’aquestes activitats i el préstec d’objectes que s’ha anat fent al llarg del 2023 ha permès que un total de 720 elements destinats a ser un residu, es tornessin a posar en circulació estalviant 9.138 kg de CO2, el que equival a un total de 1.207.645 litres d’aigua.

Catàleg de productes disponibles

D’altra banda, la Biblioteca de les Coses de Tarragona presenta una novetat important per aquest any, la digitalització de tot el catàleg de productes disponibles i la possibilitat de fer-se sòcia i de reservar els productes en línia. Això ja està disponible, a partir d'aquest divendres 2 de febrer, al web www.bibliocosestarragona.cat

El llançament del catàleg en format digital vol ser també el tret de sortida d’una campanya de captació de noves sòcies a la Biblioteca amb l’objectiu de sumar més persones i així poder fer créixer el projecte.

Primer any de vida

La Biblioteca de les Coses de Tarragona ha celebrat el seu primer any de vida al Casal d’Entitats de Sant Salvador. El projecte, impulsat per la cooperativa El Far i l’Associació Ariadna, va néixer amb l’objectiu de ser un espai on compartir objectes d’ús quotidià i on generar comunitat i grups d’ajuda per a la reparació de materials.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: