Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Llums i ombres a Calafell

En el primer ple sobre l'estat del municipi, l'alcalde va presentar els plans de futur de municipialització de serveis, fibra òptica i cultura

Un moment del ple d'ahir a l'Ajuntament de Calafell Un moment del ple d'ahir a l'Ajuntament de Calafell JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Vida Municipal Cati Morell / Taempus
Dissabte, 22 abril 2017 08:09

El ple municipal de Calafell va fer ahir la primera sessió de la història sobre l'estat del municipi, tal com preveu el nou reglament orgànic municipal (ROM). El ple va començar i acabar amb la intervenció de l'alcalde, Ramon Ferrer (PSC), que va fer un resum de les actuacions municipals dels últims dos anys, i va presentar plans de futur: municipalització de serveis, fibra òptica i cultura.

Ferrer va destacar les millores que s'han fet en transparència, amb la web i els mitjans de comunicació municipals; en seguretat, amb l'increment de la plantilla de la policia local; en serveis socials, amb el canvi de protocols per atendre millor les necessitats; amb la reorganització dels serveis municipals, i en la situació econòmica de l'Ajuntament, que a finals d'aquest any “tindrà un endeutament del 75%”. Ferrer va recordar que s'ha abaixat l'IBI d'un 10%, que s'han iniciat processos de municipalització d'alguns serveis i que s'han fet nombroses actuacions al carrer.

En el torn d'intervencions, els regidors del govern es van centrar a remarcar la feina feta des de cada una de les àrees, però l'oposició va trobar a faltar les línies generals, les directrius compartides pels grups del govern i va retreure la manca de participació de la societat civil, la manca d'actuacions reals en manteniment al carrer, la manca de diàleg del govern a l'hora de prendre decisions importants i la manca d'un projecte de futur clar.

Alguns van criticar el govern, però també van fer autocrítica. Els regidors d'ERC, des de l'oposició, van entonar el mea culpa perquè se senten corresponsables de l'actuació municipal, ja que han donat el seu vot al pressupost municipal en dues ocasions. Els republicans es van oferir un cop més per trobar punts de trobada per definir i treballar un nou full de ruta amb prioritats compartides i no basades només en interessos partidistes.

Més crítics van ser des de la CUP, que lamenta la falta de participació, el model econòmic del municipi basat en el “monocultiu del turisme” i una política fiscal “molt allunyada del progressisme i la redistribució”. En el cas de Ciutadans i CiU, les crítiques es van sintetitzar en projectes i mancances concretes. C's va aprofitar les seves intervencions per remarcar el que ha perdut Calafell amb el trencament del pacte de govern. CiU es va centrar a lamentar els problemes de la falta de manteniment de la via pública, i va criticar que “les persones no són la prioritat del govern municipal”. Tots –fins i tot alguns veïns en el torn del públic– van parlar de l'enllumenat. “Necessiten més llum i menys ombres” (C's) i un pla de futur per al municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: