Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La consulta popular sobre el canvi de nom de la Bisbal de Falset acaba en empat

L'equip de govern es reunirà pròximament per prendre una decisió sobre si manté el topònim o el modifica

Detall de la papereta amb què els veïns de la Bisbal de Falset participen a la consulta sobre el futur del nom del municipi Detall de la papereta amb què els veïns de la Bisbal de Falset participen a la consulta sobre el futur del nom del municipi ARIADNA ESCODA / ACN
Vida Municipal ACN
Diumenge, 28 abril 2024 21:19

La consulta popular sobre el canvi de nom de la Bisbal de Falset ha acabat en empat. Amb una participació del 80,3% del cens cridat a les urnes, 78 persones han optat per mantenir la denominació original, 78 per canviar-la per 'la Bisbal de Montsant' i tres han votat en blanc. Un resultat que ha agafat "per sorpresa" a l'alcalde Òscar Vidal, qui ha explicat a l'ACN que la decisió final passarà a les mans de l'Ajuntament. En aquest context, l'equip de govern es reunirà pròximament per valorar la situació. La proposta de modificació del topònim, que compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), s'havia proposat per distingir-se de la localitat de Falset i destacar el vincle amb la serra del Montsant.

A les urnes estaven cridades 198 persones majors de setze anys empadronades a aquesta localitat de la comarca del Priorat, de les quals 159 han exercit el seu dret a vot. La votació s'ha fet presencialment a l'entrada de la casa de la vila al llarg de tota la jornada i a les vuit del vespre s'ha iniciat el recompte. Finalment, s'han registrat 78 vots a favor del canvi de topònim per 'la Bisbal de Montsant' i 78 més per mantenir 'la Bisbal de Falset', a més de tres vots en blanc.

El resultat ha agafat per sorpresa l'equip de govern, que ha impulsat la consulta popular i és favorable a modificar el topònim, el qual busca distingir-se de Falset i en canvi, vincular-se amb la serra del Montsant. "És l'últim escenari que ens esperàvem", ha reconegut l'alcalde Òscar Vidal a l'ACN. En aquest context, la decisió final recau en l'Ajuntament, que preveu reunir-se pròximament per valorar la situació. Abans de celebrar la consulta popular, s'havia traslladat la possibilitat de canviar el topònim a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), que havia donat suport a la proposta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: