Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus prorrogarà de nou les ordenances fiscals

El regidor d’Hisenda retreu a Cs i el PP que s’hagin negat a dialogar “per la situació que viu el país” / L’acord amb la CUP i el PSC tampoc ha estat possible

El regidor d'Hisenda,Joaquim Enrech, va explicar ahir la situació El regidor d'Hisenda,Joaquim Enrech, va explicar ahir la situació ACN
Vida Municipal Reus Digital/ ACN
Dijous, 19 Octubre 2017 08:17

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Reus prorrogarà de nou les ordenances fiscals tot i que s’han anat afegint algunes modificacions puntuals. Així, les ordenances d’enguany es mantindran per a l’any 2018, després que els intents de l’equip de govern (PDeCAT, ERC i Ara Reus) d’arribar a un acord amb els grups de l’oposició no hagin arribat a bon port. El regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, va retreure ahir al PP i C’s que s’hagin negat en rodó a negociar “per la situació que viu el país”. D’altra banda, Enrech va agrair la bona predisposició de la CUP i el PSC si bé l’entesa tampoc ha estat possible, ja que el govern no ha acceptat les seves propostes. Enrech va insistir en què la proposta de mínims del govern era “raonable” i “raonada”, amb un increment de l’IPC sobre l’IBI, les taxes de residus i d’escombraries. Malgrat el desacord, el govern manté la mà estesa, amb el 30 d’octubre com a data límit.

De la seva banda, el grup municipal de C’s va assegurar ahir que “en cap moment s’ha negat a parlar i debatre qualsevol qüestió que sigui beneficiosa per a la ciutat".

Una proposta de mínims

Definida com “una proposta de mínims”, Enrech va explicar ahir la proposta inicial del govern basada en els estudis previs amb vista a la confecció del pressupost del 2018. El regidor va remarcar, en relació a l’eliminació d’ingressos extraordinaris, que l’Ajuntament no tindrà els patrocinis de la capital de la cultura catalana, ni els ingressos extra per la venda del Xalet de Pedrol Rius. En la mateixa línia, sobre les despeses extraordinàries, el 2018 no haurà de pressupostar la programació extraordinària de la capitalitat cultural. En canvi, sí que caldrà actualitzar despeses, com ara l’increment de l’IPC en els contractes amb empreses externes que són vigents, així com pressupostar l’augment de l’1% del salari dels treballadors públics corresponent al 2017, i l’augment de l’1,5% del salari anunciat pel ministeri per al 2018. Enrech va definir la proposta com a “raonable, raonada i responsable”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: