Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC Tarragona vol impulsar l’Espai de Culte Imperial a la Part Alta

Pau Ricomà també anuncia que el Pretori serà la seu del Museu d’Història de Tarragona

El candidat a l’alcaldia de Tarragona per ERC, Pau Ricomà, ha presentat avui les seves propostes en matèria de patrimoni El candidat a l’alcaldia de Tarragona per ERC, Pau Ricomà, ha presentat avui les seves propostes en matèria de patrimoni ERC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Mai 2023 20:00

El candidat a l’alcaldia de Tarragona per Esquerra Republicana Pau Ricomà ha presentat avui les seves propostes en matèria de patrimoni. Ricomà destaca que “Tarragona té un patrimoni imponent que cal mantenir, millorar i potenciar, com hem fet durant aquest mandat”. L’alcaldable ha explicat que una de les propostes és crear l’Espai de Culte Imperial que acollirà la Catedral, el Museu Diocesà, la Capella de Santa Tecla la Vella i el Museu Bíblic. A més, Ricomà ha avançat que el carrer de les Coques seria una zona exclusiva per vianants.

Conservació del patrimoni

Ricomà ha aprofitat l’avinentesa per destacar que durant el seu mandat “s’ha fet una feina invisible, però imprescindible pel manteniment i conservació del patrimoni”. El candidat a la reelecció destaca que s’ha passat d’un pressupost de 15.000 euros en època socialista a 100.000 euros gràcies a un acord amb la Generalitat.

El Pretori, seu del Museu d’Història de Tarragona

Una altra de les propostes que ha desgranat Ricomà és l’objectiu d’aconseguir que el Pretori esdevingui seu del Museu d’Història de Tarragona i sigui reconegut per formar part de la Xarxa de Museus de Catalunya. Abans, però, els republicans tiraran endavant el projecte d’adequació, accessibilitat i museïtzació completa d’aquest espai i el Circ Romà.

L’alcalde també ha apuntat que aquest mateix procés es farà al pas de la ronda de la Muralla, des de l’entrada del Passeig Arqueològic fins al Fortí Negre on s’habilitarà un mirador.

Els republicans anuncien que una altra de les accions serà “restaurar les inscripcions romanes de la Part Alta i fer que Tarragona sigui un museu a l’aire lliure, generant instruments didàctics i pedagògics per poder interpretar la ciutat des del mateix carrer”.

Ruta Arqueològica de la Part Baixa

Durant el pròxim mandat, els republicans impulsaran la ruta arqueològica de la Part Baixa, que tindrà els dos extrems en el Fòrum de la Colònia i en la Necròpolis. Ricomà ha destacat que s’ha aconseguit la cessió per part de la Generalitat del Fòrum de la Colònia i que això ha vingut acompanyat per l’obtenció d’una subvenció de 3 milions d’euros dels Fons Next Generation per a la rehabilitació i accessibilitat del monument. La ruta arqueològica que es planteja tindrà també com a peça clau el Teatre Romà i s’abordarà la recuperació de les termes romanes.

Ricomà ha destacat també que “es recuperarà el Fortí de Sant Jordi i que s’obrirà com un nou espai d’interpretació històrica de la ciutat. Aquest baluard es convertirà en nou espai dinàmic i de creació cultural. Aquest estiu ja s’hi estarà treballant”.

ERC proposa també que cada escola apadrini un monument perquè
“defensem que el patrimoni és un element de ser d'una ciutat educadora i és un element d’estima col·lectiva molt interessant. El patrimoni romà i la nostra història són l’ADN de Tarragona i ens interessa molt que tota la ciutadania la conegui” ha apuntat Ricomà.

Consorci de la Tàrraco Romana

Un altre dels objectius d’ERC és la creació del Consorci de la Tarraco Romana, un òrgan que fins ara no s’ha pogut crear perquè cal rebaixar el deute de l’Ajuntament de Tarragona fins al 75%. “Vam heretar un ajuntament en una situació econòmica complicada i ja hem rebaixat 24 milions aquest endeutament. Ara estem a les portes del 75% i un cop assolit, ja podrem crear aquesta figura administrativa que ens ajudarà a gestionar millor el patrimoni”, ha afegit l’alcalde.

“Des d’ERC apostem per aquesta idea transformadora del patrimoni a favor de la ciutat i, evidentment, el considerem un element de generació de coneixement i d’identitat col·lectiva. Hem d’explicar la nostra ciutat a tota la gent que ens visita”, ha clos l’alcalde.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: