Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Junts i ERC reediten el pacte de govern a Valls que permetrà Dolors Farré ocupar l'alcaldia

Farré (Junts) i Rull (ERC) destaquen que l'acord garanteix "un Ajuntament fort i estable" basat en les polítiques per a les persones i en el projectes de ciutat

Dolors Farré (Junts) i Teresa Rull (ERC) han signat avui el pacte de govern Dolors Farré (Junts) i Teresa Rull (ERC) han signat avui el pacte de govern CEDIDA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Divendres, 16 Juny 2023 12:54

Junts per Valls i ERC han reeditat el pacte de govern a l'Ajuntament de Valls pels pròxims quatre anys, possibilitant que l'actual alcaldessa en funcions i candidata juntaire, Dolors Farré, continuï ocupant el càrrec durant el pròxim mandat. Dolors Farré (Junts) i Teresa Rull (ERC) han signat l'acord per governar la ciutat aquest migdia a l'Institut d'Estudis Vallencs.

Dolors Farré ha començat la seva intervenció posant en valor que "aquest és un acord basant en la confiança entre unes persones" i ha agraït la generositat i la tranquil·litat amb la que s'ha treballat aquestes últimes setmanes per fer possible el pacte. En segon lloc, Farré ha destacat que "és un acord programàtic basat en els grans projectes de ciutat, molts dels quals són a mig i llarg termini". Finalment, l'alcaldessa electe ha afirmat que l'acord garanteix "un Ajuntament fort i estable, amb un cartipàs àgil i ben definit en competències", i que compta amb espais de diàleg amb totes les forces a l'hora de tractar sobre els grans projectes de ciutat.

Per la seva banda, Teresa Rull s'ha mostrat satisfeta pel terball i l'entesa amb ambdós partits, que possibilitarà "un govern estable, fort i sòlid". La cap de llista republicana ha dit que les prioritats passen pels serveis bàsics, posar les persones al centre de totes les polítiques i arribar a tots els barris. Rull també ha posat l'accent en l'aposta del nou govern per la transició energètica i ha citat com a exemple d'aquesta "delcaració d'intencions" que una de les àrees ha adoptat el nom d'Agenda 2030. Finalment, Teresa Rull ha advertit sobre l'entrada de l'extrema dreta al consistori, amb qui "no parlarem" i a la que "caldrà donar una resposta davant els possibles embats".

El document signat per ambdues formacions destaca que l'acord té com objectiu "dotar Valls d'un govern municipal estable" per proporcionar a la ciutadania "una atenció de qualitat, mitjançant una gestió eficient i eficaç, participativa i de consens, que posi les persones en el centre de totes les polítiques locals". Junts i ERC asseguren que l’acord està basat en la "transparència, la confiança, la responsabilitat, la transversalitat i el consens entre els dos socis de govern".

cartipàs Valls

Dolors Farré (Junts) i Teresa Rull (ERC) -al centre de la imatge- amb els regidors i les regidores del nou govern, al Pati de Valls (J.Cartanyà)

Els projectes de ciutat

Entre els compromisos anunciats per aquest mandat figuren el de treballar conjuntament per projectes de ciutat com la nova comissaria de la Policia Local, la futura seu de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard a l'edifici de Ca Padró, la creació d'habitatge al Centre Històric, l’impuls del Parc Sanitari, la recuperació mediambiental dels torrents, la ciutat ibèrica del Vilar, el polígon industrial, la Residència Alt Camp, l'església de Sant Francesc, Ca Xapes o el futur Centre Cívic.

Les reclamacions de Valls a altres administracions

D'altra banda, l'acord de govern també inclou projectes que s'hauran d'impulsar i negociar amb altres administracions o organismes com l’increment de les connexions ferroviàries entre Valls i Barcelona, així com el trasllat de la subestació elèctrica del Fornàs, l'enllaç del polígon industrial amb l'A-27 des de la zona nord, la implantació d’estudis universitaris especialitzats i de recerca, la construcció d'una passarel·la per a vianants que connecti la ciutat amb el polígon i estudiar la instal·lació d'un Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de suport a dones i els seus infants que hagin estat víctimes de violència masclista.

El cartipàs: gent amb experiència i noves cares

Segons l'acord presentat aquest divendres, Sònia Roca, de Junts, serà la primera tinent d'alcalde, la candidata republicana, Teresa Rull, segona; el seu company de llista, Joan París, tercer; i Andreu Gassó, de Junts, ocuparà la quarta. S'han acordat sis grans àrees o comissions informatives: Agenda 2030, Urbanisme i Habitatge (Sónia Roca-Junts); Serveis a la Ciutat (Dolors Farré-Junts); Promoció Econòmica, Comerç i Turisme (Rosa Rovira-Junts); Cultura, Educació i Esports (Laia Castells-Junts); Atenció a les Persones (Débora Fernández-ERC); i Bon Govern, Participació i Transparènci (Teresa Rull-ERC).

Dolors Farré ha explicat que el nou govern és una combinació "de persones amb experiència i expertesa amb noves cares que poden aportar noves idees".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: