Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona aprova la pujada d'impostos, amb un 7,4% de l'IBI i un 12% de la taxa d'escombraries

L'equip de govern del PSC aconsegueix el suport de JxCat i ECP

Imatge del ple de l'Ajuntament de Tarragona, aquest dijous Imatge del ple de l'Ajuntament de Tarragona, aquest dijous ELOI TOST / ACN
Vida Municipal ACN
Dijous, 26 Octubre 2023 16:28

El ple de l'ajuntament de Tarragona ha aprovat la modificació de les ordenances municipals que proposava l'equip de govern (PSC), que tenen com a principals canvis un increment del 7,4% de l'IBI i un 12% de la taxa d'escombraries. També s'han apujat les taxes d'ocupació de les terrasses en un 20% i l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), en un 33%, a més d'un recàrrec de fins al 150% de l'IBI per als propietaris de pisos buits. Després de setmanes de negociacions els socialistes han aconseguit el suport de Junts per Catalunya (JxCat) i En Comú Podem (ECP). Una de les contrapartides aconseguides pels comuns ha estat la suspensió d'atorgament de llicències de pisos turístics durant un any.

L'alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, ha agraït el suport de JxCat i ECP, així com la voluntat negociadora d'ERC, per tal d'aprovar les mesures. El batlle ha justificat la delicada situació econòmica del consistori per la gestió de les darreres legislatures i per "un cúmul de casuístiques" que no depenen de l'àmbit municipal. "No es podia saber que pujaria tant l'IPC o els tipus d'interès, o que no hi hauria una suspensió de les regles fiscals", ha defensat.

Des de l'oposició, el portaveu de JxCat, Jordi Sendra, ha argumentat el seu vot favorable a totes les noves ordenances per voler "fer política en majúscules", si bé ha assegurat que no són "partidaris de pujar impostos". Segons ha assegurat, durant les negociacions han aconseguit minimitzar la pujada de l'IBI que volia el PSC del 20% al 7,4%, rebaixar els sous dels consellers municipals i assessors en el mateix percentatge, incrementar les sancions per mala gestió de les deixalles o per crear 500 noves places d'aparcament per motos.

Per Jordi Collado, d'ECP, l'increment d'impostos servirà per "redistribuir la riquesa" i ha destacat que Tarragona puja les taxes "bastant per sota dels ajuntaments de l'entorn". Alhora, ha destacat que "l'ajuntament no està en fallida", tal com va afirmar fa dues setmanes Viñuales.

La resta de partits del plenari han estat més crítics amb les mesures aprovades. Respecte l'IBI, el conseller d'ERC, Xavier Puig, ha indicat que "potser no calia" pujar-lo tant i ha recordat que és un impost que "afecta tothom i en la mateixa proporció". "Nosaltres proposàvem el mínim increment necessari a canvi de coses bones per la ciutat", ha indicat.

Des del PP, Maria Mercè Martorell, ha assegurat que l'increment d'impostos no és necessari i ha apuntat que suposaran un fre per l'economia. Tant populars com VOX han votat en contra de tots els augments impositius. El portaveu de la formació de dreta extrema, Francisco Javier Gómez, ha culpat "tots els governs democràtics" del deute acumulat al consistori. "Tenim democràcia i l'hem 'liat parda'", ha dit.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: