Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra presenta un pressupost de 27,6 MEUR per al 2024

La primera fase d'urbanització de l'entorn del nou CAP, a l'antiga carretera de la Riera, i la reforma de l'antic Escorxador, entre les inversions destacades

D’esquerra a dreta, M. Carmen Martín (regidora del PSC); Eduard Rovira (alcalde ERC), i Xavier Suàrez (regidor de Junts per Torredembarra) D’esquerra a dreta, M. Carmen Martín (regidora del PSC); Eduard Rovira (alcalde ERC), i Xavier Suàrez (regidor de Junts per Torredembarra) ANNA F. / AJ. DE TORRDEMBARRA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dilluns, 05 Febrer 2024 13:33

L’Ajuntament de Torredembarra celebrarà un ple extraordinari aquest dijous, 8 de febrer, a les 10 h, en què es portarà a aprovació el pressupost general  per al 2024 i la modificació puntutal de la Relació de Llocs de Treball. L’equip de govern ha presentat un projecte de pressupost de 27.653.931 €, el que suposa un increment del 15,28 % respecte al pressupost inicial del 2023.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC), ha presentat avui el pressupost en roda de premsa, acompanyat de M.Carmen Martín, regidora del PSC, i de Xavier Suàrez, regidor de Junts per Torredembarra. El batlle ha dit que es tracta d’un pressupost que s’ha confeccionat d’acord amb l’actual conjuntura econòmica a nivell global: increment de l’IPC, increment dels tipus d’interès, augment de les retribucions dels empleats públics, el compromís de millora dels serveis de recollida de residus i de neteja viària i el compliment legal d’objectius fixats per directives europees.

Més personal per donar millor servei

Rovira ha explicat que el capítol de personal es veu incrementat en un 7,41 %, principalment per l’augment d’un 2,5 % de les retribucions dels empleats públics previst pels pressupostos generals de l’Estat i la modificació de la Relació de Llocs de Treball per reforçar diferents àrees i donar un millor servei. 

L'alcalde ha dit que en el pressupost d'enguany no es tindrà en compte el romanent de Tresoreria. Rovira també ha explicat que la ràtio d’endeutament es manté un any més molt per sota del límit legal. Concretament, s’ha previst que el 2024 acabi amb una ràtio del 44,99 %. Això permetrà negociar crèdit amb les entitats fnianceres per tal de garantir els prop de 2,2 milions d'euros en inversions previstes.

Ingressos

Pel que fa als ingressos, cal destacar l’increment de les aportacions d’altres institucions, principalment l’Estat, que passen dels 5.483.181 € previstos el 2023 als 6.434.281 € el 2024. Els impostos indirectes creixen un 11,42 %. Les previsions de recaptació d’IBI són de 10.750.000 €, de vehicles 730.000 € i de plusvàlua 1.350.000 €. En l’apartat de taxes i altres ingressos, l’increment global és del 25,46 %, preveient per al 2024 un total de 5.467.650 € (dels quals 2.000.653,57 € són de la taxa de residus domèstics i 780.000 € de la de residus comercials).

La urbanització de l'entorn del nou CAP i la reforma de l'Escorxador, principals inversions

En relació al capítol d’inversions, aquestes creixen un 14,75 %, situant-se en 2.181.401,78 €, que es finançaran amb endeutament, tot i que es preveu que aquest anirà baixant durant l'exercici, a mesura que es vagin confirmant l'aprovació de les subvencions demanades a altres administracions.

L'alcalde Eduard Rovira ha destacat per al 2024 la primera fase d’urbanització d’un tram de l’antiga carretera de la Riera a l’entorn del nou centre d’assistència primària (CAP) (367.863,5 €). Aquesta fase inclou l'actuació als carrers de la zona i la construcció d'una rotonda, mentre que en una segona fase s'hi preveu un pàrquing.

L'altra inversió remarcable d'aquest any és la reforma de l’antic Escorxador (236.529,84 €). Rovira ha detallat que es reforçarà i es consolidarà l'estructura de la façana i de les columnes, i s'habilitaran dues terrasses laterials. La planta baixa i el primer pis seran sales diàfanes amb parets aïllades. De moment, es farà una escala exterior d'accés al primer pis i, en un futur, es preveu instal·lar un ascensor. L'alcalde ha dit que la reforma es fa pensant que l'ús públic que es farà de l'edifici i, especialment, per part de les entitats.

El manteniment i l'asfaltat de carrers o la reforma de l'antic claustre de la Fundació Pere Badia -coincidint amb els 200 aniversari de la fundació de l'antic hospital- són altres inversions destacades.

A més, cal tenir present que resten pendents de realització inversions previstes en exercicis anteriors que es duran a terme aquest 2024 com el cobriment i climatització de la piscina nova (2.458.280,50 €), 526.823 € per a les millores de la pista d’atletisme, 370.544,8 € per a l’skate parc, 228.880,75 € per a la renovació del sistema de climatització del Casal Municipal, etc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: