Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou recupera una varietat extingida de raïm negre en una plantació de 200 ceps

L'Ajuntament impulsa la recuperació dels valors etnogràfics i "del paisatge agrícola" dels segles XVIII i XIX

L'alcalde de Salou, Pere Granados, mostra uns ceps de 'pàmpol girat', una varietat de raïm negre extingida al Camp de Tarragona L'alcalde de Salou, Pere Granados, mostra uns ceps de 'pàmpol girat', una varietat de raïm negre extingida al Camp de Tarragona AJUNTAMENT DE SALOU
Societat ACN
Dilluns, 15 abril 2024 20:52

L'Ajuntament de Salou ha plantat 217 ceps de 'pàmpol girat', una varietat de raïm negre extingida. La plantació s'ha fet aquest dilluns en un espai del parc del Pla de Maset, un solar municipal que havia estat una antiga zona de conreu. La proposta forma part del projecte de recuperació dels valors etnogràfics i paisatgístics del municipi, sobretot "del paisatge agrícola relacionat amb la vinya i l'olivera característic dels segles XVIII i XIX", com ha destacat l'alcalde Pere Granados. Els ceps provenen de la Finca El Encín d'Alcalà de Henares, on es conserva una de les col·leccions de varietats de vinya més importants d'Espanya i Europa. La mostra mare de les plantes va ser traslladada el 1975 de l'Estació Enològica de Reus.

Al Camp de Tarragona, la varietat 'pàmpol girat' es va extingir cap als anys seixanta, tot i que era una varietat tradicional i ben adaptada al litoral. L'INCAVI ha gestionat la transferència de les plantes des de la finca madrilenya fins a Salou i la URV s'encarregarà de la part enològica. Els primers brots de la varietat apareixeran en unes setmanes i els primers raïms es podrien veremar en tres o quatre anys.

En aquests mateixos terrenys "sorrencs" del Pla de Maset també es conrearà una segona varietat extingida. Es tracta de 'l'Escanyagossos' que l'Ajuntament de Salut encara té en procés de recerca. La previsió és plantar mig miler de ceps entre les dues varietats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: