Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dues activistes exposaran a Tarragona la seva visió de l'actualitat d'Israel i Palestina

Mai Shanin, palestina i Iris Gur, israeliana, de Combatants for Peace, seran aquest dimarts 16 d'abril, a les 18.15h, a l’Antic Ajuntament

Imatge d'activistes de Combatants for Peace Imatge d'activistes de Combatants for Peace CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 15 abril 2024 21:42

Aquest dimarts 16 d'abril, a les 18.15h, a l’Antic Ajuntament, Mai Shanin, palestina i Iris Gur, israeliana; activistes de Combatants for Peace, ens explicaran com treballen juntes i associades per posar fi a l'ocupació i portar la pau, la igualtat i la llibertat als pobles. Aquesta és la xerrada de primavera que la conselleria de Cooperació proposa junt amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i dins la programació de Ciutat Defensora dels Drets Humans.

Iris Gur i Mai Shanin, son membres de Combatants for Peace, una iniciativa nascuda l’any 2006, formada per un moviment de base de persones israelianes exmembres de l’exèrcit d’Israel i excombatents palestins que treballen plegades amb un únic objectiu: posar fi a l’ocupació i l’opressió i assolir la pau.

A través d’accions de resistència civil no violenta, l’educació i l’activisme, Combatants for Peace persegueix la destrucció dels sistemes d’opressió per a un futur més lliure. Una de les particularitats d’aquesta iniciativa és que va ser fundada per antics combatents d’ambdós bàndols, d’aquí el seu nom.

L’organització —el personal israelià treballa des de Tel-Aviv i el palestí des de Beit Jala—ha estat nominada al Premi Nobel de la Pau en dues ocasions: el 2017 i el 2018. Durant gairebé dues dècades,el seu missatge ha estat el mateix: no hi haurà una solució al conflicte mentre hi hagi violència. Entre les activitats i projectes que organitzen, hi ha la Cerimònia Conjunta de Commemoració de la Nakba o la Cerimònia Commemorativa Conjunta, organitzada per CfP i el Fòrum de Famílies del Cercle de Pares. Aquest és l’esdeveniment més gran de pau organitzat conjuntament entre persones israelianes i palestines.

L'acte és obert a tothom i comptarà amb servei de traducció simultània.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: