Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona licita la redacció del Pla Integral de la Part Baixa

Xavier Puig: “Es tracta del projecte participatiu més ambiciós d’aquest mandat i servirà per transformar el centre de la ciutat”

El conseller Xavier Puig amb la presidenta de l'AV del Barri del Port, on es veu la plaça dels Carros, un dels espais que el Pla Integral de la Part Baixa transformarà El conseller Xavier Puig amb la presidenta de l'AV del Barri del Port, on es veu la plaça dels Carros, un dels espais que el Pla Integral de la Part Baixa transformarà MANEL R. GRANELL
Urbanisme Redacció Infocamp
Dimarts, 20 abril 2021 08:01

La Part Baixa de Tarragona es veurà immersa en un procés de transformació a tots els nivells: en urbanisme, habitatge, equipaments públics, infraestructures urbanes, espais públics i zones verdes, en accessibilitat, mobilitat, en el teixit comercial, en patrimoni i turisme cultural. Aquest és l’objectiu de la redacció del projecte que ha sortit avui a licitació i que tindrà una durada de 16 mesos. “Després del POUM, és el projecte participatiu més ambiciós del mandat”, subratlla el conseller de Territori, Mobilitat, Sostenibilitat i Espais Públics, Xavier Puig. I afegeix: “Hi haurà participació, però també expertesa. Es tracta d’un full de ruta per anar fent front les inversions que fan falta per transformar de dalt a baix la Part Baixa i, per tant, el centre de la ciutat. Aquest projecte serà un revulsiu per Tarragona. En definitiva, aquest pla dibuixarà el full de ruta pels propers 10-15 anys”.

L’Ajuntament de Tarragona, conscient de l’actual situació del barri, es planteja amb aquest Pla Integral les actuacions necessàries per rehabilitar l’estructura social, cultural, econòmica i urbana del barri. Mitjançant un procés participatiu vol aprofundir en l’anàlisi dels problemes actuals per poder presentar propostes de tot tipus que permetin revertir la situació actual de la Part Baixa.

La importància de la participació veïnal

La proposta municipal per a l’elaboració del Pla Integral contempla diferents fases en funció dels participants i contingut. Tot i la importància de la participació dels veïns i veïnes en la seva preparació, es preveuen fases internes d’anàlisi i estudi de les propostes així com un treball de camp per part de l’empresa adjudicatària. En aquest sentit, la primera fase consisteix en plantejament de la problemàtica del barri, així com l’establiment dels objectius i calendari de treball. La segona fase abordarà de ple el procés participatiu i treballs de camp. “Serà en aquest moment quan ens reunirem amb els veïns i associacions del barri per fer un plantejament conjunt dels problemes de la Part Baixa”, explica el conseller Puig. La tercera fase estudiarà la viabilitat de les propostes i, finalment, la quarta fase serà la de l’aprovació definitiva del PIBP que inclourà una presentació pública a la ciutat.

Aquest Pla Integral proposa un model de barri que prioritza la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes en tots els seus aspectes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: