Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pla Integral de la Part Baixa de Tarragona planteja 25 actuacions urbanístiques

Entre aquestes, hi ha una nova façana marítima, la reforma de l'eix dels carrers Reial i Apodaca, un equipament pel Barri del Port i un centre cultural a l'antiga Chartreuse

Un centre cultural amb capacitat motora a l'edifici de l'antiga fàbrica de la Chartreuse és una de les actuacions previstes en el Pla Integral de la Part Baixa de Tarragona Un centre cultural amb capacitat motora a l'edifici de l'antiga fàbrica de la Chartreuse és una de les actuacions previstes en el Pla Integral de la Part Baixa de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Urbanisme ACN
Dijous, 01 Febrer 2024 19:35

L'Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dijous el Pla Integral de la Part Baixa (PIPB), un document que preveu 25 actuacions urbanístiques de millores al barri, entre les que hi ha una nova façana marítima o la reforma de l'eix dels carrers Reial i Apodaca, així com comptar amb un equipament sociocultural i comunitari pel Barri del Port i un centre cultural amb capacitat motora a l'edifici de l'antiga fàbrica de la Chartreuse. El text també concreta una planificació estratègica i identifica possibles fonts de finançament més enllà dels pressupostos municipals. A la vegada, el PIPB fa una diagnosi tècnica del barri a nivell demogràfic, urbanístic, d'espais públics, mobilitat, comercial i cultural.

El document final del pla és fruit de mesos d'anàlisi, estudi, un procés participatiu que ha comptat amb 395 respostes d'una enquesta ciutadana i en què s'han rebut 89 propostes que ha tingut en compte les característiques pròpies de la zona i els principals actors i entitats involucrades en el seu desenvolupament. Així, el pla d'acció s'ha estructurat en quatre objectius estratègics: viure, conviure, gaudir i activar el barri. Les 25 actuacions urbanístiques compten amb un pressupost estimat i els terminis d'execució.

Pel que fa a la diagnosi tècnica, en termes demogràfics s'ha constatat que el barri del Port té una població més envellida que la resta de la ciutat i a la vegada força població vulnerable. A nivell urbanístic, el parc d'habitatges és força envellit i és el barri que rep més ajuts de pobresa energètica. En l'àmbit comercial hi ha més de 200 locals buits i l'urbanisme comercial es considera "poc atractiu".

Actuacions destacades

Entre les 25 actuacions que planteja el PIPB s'hi inclou un pla de rehabilitació d'habitatges, la creació de comunitats energètiques o la regulació d'habitatges d'ús turístic. També es planteja col·locar ascensors i escales mecàniques que ajudin a salvar el desnivell que hi ha respecte la resta de la ciutat. Pel que fa equipaments, s'aposta per un espai sociocultural i comunitari a l'edifici Santiyán, un equipament cultural a la Chartreuse i un altre als Magatzems de Blat i una nova oficina de barri.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: