Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Moció a Tarragona per defensar el model d’escola catalana

ERC-MES-MDC i la CUP proposen que l'Ajuntament defensi el'escola catalana i demani una rectificació a Dastis, Méndez Vigo, García-Albiol i Arrimadas per les seves declaracions en contra del model educatiu

Els regidors i regidores d'ERC-MES-MDC i de la CUP han comparegut en bloc per presentar la moció en defensa del model d'escola catalana Els regidors i regidores d'ERC-MES-MDC i de la CUP han comparegut en bloc per presentar la moció en defensa del model d'escola catalana JOSEP CARTANYÀ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dilluns, 23 Octubre 2017 17:45

Els grups municipals d'ERC-MES-MDC i la CUP a l’Ajuntament de Tarragona presentaran una moció conjunta en defensa de l’escola catalana que es debatrà en el plenari del proper dijous 26 d’octubre. El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, ha denunciat que “estem davant una clara ofensiva contra el model educatiu català, amb un relat absolutament fals basat en mentides que qüestiona aquest model”. En aquest sentit, i per desmuntar aquest suposat “adoctrinament”, el regidor de la CUP, Jordi Martí, ha citat com a exemple que, el 2016, la nota mitjana de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) en castellà va ser superior a Catalunya (6,19 punts) que a Madrid (6,14). La moció demana a l’Ajuntament el seu suport a un model de l’escola catalana “conegut arreu pel seu èxit com a mètode de cohesió social”, ha destacat Martí.

Un altre dels punts de la moció proposa expressar el suport als treballadors dels centres educatius de Catalunya i a la seva professionalitat. Finalment, el text inclou el compromís del consistori d’enviar una carta al ministres d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, i d’Educació, Iñigo Méndez Vigo, al president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, i la portaveu de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, demanant-los una rectificació pública de les declaracions que han fet en contra del model educatiu català.

Els dos grups esperen que prosperi la moció i que, malgrat el soroll mediàtic dels esdeveniments polítics a nivell nacional, no quedi en segon terme la defensa de quelcom que consideren part fonamental de la societat catalana.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: